Zomerbanden, ook wel high performance banden genoemd, presteren geweldig op asfalt dat heet of vochtig is. Ideaal voor de zomermaanden dus, wanneer we te maken krijgen met hogere temperaturen en flinke regen- en onweersbuien.

Het belangrijkste doel van zomerbanden is zorgen voor maximaal contact met het rijoppervlak. Zomerbanden hebben een bijzonder profiel dat duidelijk verschilt van dat van all-season- of winterbanden. Zomerbanden hebben meestal een laag profiel met smalle en vaak vrij ondiepe radiale groeven.

Meer grip
Bij het vervaardigen van zomerbanden wordt een unieke technologie toegepast. De productie bestaat uit vele verschillende stappen. Zomerbanden hebben een speciale, zachtere rubbersamenstelling, die lekker aan de weg ‘plakt’. Als je een poosje rondrijdt met zomerbanden en deze wat gaan slijten, dan worden de groeven nog ondieper. Je merkt dan dat je, bij het rijden op een droog rijoppervlak, steeds meer grip krijgt. Ook prettig: het geluidsniveau van zomerbanden is vrij laag.
Het moge duidelijk zijn dat zomerbanden in de zomer zeer geschikt zijn voor de rijder die alles uit zijn wagen wil halen. Bij temperaturen boven de 7 graden Celcius staan zomerbanden garant voor de beste prestaties.