Meer grip door de juiste zomerbanden
ONDER UW AUTO

Zomerbanden: de beste keuze boven de 7°C

Zomerbanden, ook wel high performance banden genoemd, presteren geweldig op asfalt dat heet of vochtig is. Ideaal voor de zomermaanden dus, wanneer we te maken krijgen met hogere temperaturen en flinke regen- en onweersbuien.

Het belangrijkste doel van zomerbanden is zorgen voor maximaal contact met het rijoppervlak. Zomerbanden hebben een bijzonder profiel dat duidelijk verschilt van dat van all-season- of winterbanden. Zomerbanden hebben meestal een laag profiel met smalle en vaak vrij ondiepe radiale groeven.

De beste merken en snel gemonteerd

Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers. Je banden zijn immers het enige contact tussen jouw auto en de weg. Bij Auto Service Grubbenvorst hebben we een enorm assortiment zomerbanden die we snel voor je monteren.
Ook balanceren en uitlijnen is belangrijk, want daardoor ontstaan minder trillingen in het stuur en bespaar je ook nog eens behoorlijk op brandstof.

Zomerbanden verhogen de veiligheid

Bandenopslag voor uw winterbanden

Geen plek om uw winterbanden op te slaan? Auto Service Grubbenvorst heeft altijd een plekje vrij voor uw autobanden in ons bandenhotel. Neem contact met ons op, dan kunt u uw banden meteen bij ons kwijt.

Meer grip door de juiste zomerbanden

Bij het vervaardigen van zomerbanden wordt een unieke technologie toegepast. De productie bestaat uit vele verschillende stappen. Zomerbanden hebben een speciale, zachtere rubbersamenstelling, die lekker aan de weg ‘plakt’. Als je een poosje rondrijdt met zomerbanden en deze wat gaan slijten, dan worden de groeven nog ondieper.

Je merkt dan dat je, bij het rijden op een droog rij oppervlak, steeds meer grip krijgt. Ook prettig: het geluidsniveau van zomerbanden is vrij laag.
Het moge duidelijk zijn dat zomerbanden in de zomer zeer geschikt zijn voor de rijder die alles uit zijn wagen wil halen. Bij temperaturen boven de 7 graden Celcius staan zomerbanden garant voor de beste prestaties.