Lekke bande repareren
VAN UW AUTO

Autobanden repareren

Een lekke band is niet moeilijk te ontdekken. Je auto begint naar één kant te trekken en het is duidelijk zichtbaar dat er minder lucht in de band zit. Wij adviseren met klem direct te stoppen met rijden. Dit doe je natuurlijk voor je eigen veiligheid, maar ook omdat doorrijden zorgt voor structurele schade aan je band, velg en wiel.

Bij Auto service Grubbenvorst kunnen we bijna elke lekke band repareren. U bent zó weer op weg. Wacht niet te lang met reparatie. Te lang doorrijden kan onherstelbare schade aan de binnenzijde van uw band veroorzaken. Hierdoor kan reparatie onmogelijk worden.

Is elke lekke band te repareren?

Nee, dit kan niet altijd. Om vast te stellen of je band nog kan worden gerepareerd, inspecteren wij de binnenkant van de band uitvoerig. Heb je te lang doorgereden met een lekke band, dan moet hij worden vervangen. Te lang doorrijden is meestal te zien aan verkleuringen of afwijkingen aan de binnenkant van de band. Wanneer er bijvoorbeeld een schroef of spijker in je band zit, betekent dit ook vaak dat je band vervangen moet worden.

Heb je vragen over de autoband reparatie, banden vervangen of ontvang je graag advies? Neem contact met ons op.

Banden reparatie bij Auto Service Grubbenvorst

Een lekke autoband repareren is niet altijd een optie. De monteur zal de binnenkant en buitenkant van de band uitvoerig inspecteren en een passend advies geven. Wanneer je niet te lang bent doorgereden, kun je de band proppen maar als er te veel schade is heeft het plakken van de band niet veel zin meer. Uiteindelijk zal in die situatie het autoband plakken een zeer tijdelijke en zelfs duurdere oplossing zijn, omdat de band al te veel beschadigd is.

De autoband repareren is op verschillende manieren mogelijk. We kunnen een autoband repareren van binnenuit (paddenstoelmethode) maar ook van buitenaf (band proppen). Een band proppen is eigenlijk hetzelfde als een autoband plakken.

De autoband proppen is een goedkope oplossing voor een lekke band. We kunnen een autoband proppen als het gat niet groter is dan 6 millimeter. Als de beschadiging groter is of er nog iets in de band zit, bijvoorbeeld een schroef, is banden reparatie volgens de propmethode niet mogelijk en dien je een uitgebreidere banden service of reparatie aan te gaan.