APK, ONDERHOUD EN REPARATIE

VAN UW AUTO

Wanneer moet uw auto gekeurd worden?

Het is belangrijk om te weten wanneer u uw auto moet laten keuren voor de APK, want zonder geldige APK keuring mag u de weg niet op. Doet u dit toch, dan riskeert u een hoge boete, die nog bovenop de boete komt die u sowieso ontvangt als uw auto niet voor de vervaldatum is goedgekeurd.

Bovendien kunnen verzekeringsmaatschappijen weigeren geld uit te keren als u met een ongekeurde auto bij een ongeluk betrokken raakt. Zorg er dus voor dat uw auto op tijd gekeurd is. Vakgarage helpt u aan de vervaldatum herinneren met de reminder.

Meerdere regels ten aanzien van de APK

Er zijn verschillende soorten auto’s en daarom zijn er ook meerdere regels ten aanzien  van de APK. Hieronder voor alle verschillende auto’s de informatie wanneer deze gekeurd moet worden.

Benzine auto of elektrische auto van na 1 januari 2005
De eerste APK keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is, de derde vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Daarna zal de APK jaarlijks moeten worden uitgevoerd. 

Auto die rijdt op diesel of LPG
De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar. 

Benzine auto of elektrische auto van voor 1 januari 2005 (<30 jaar)
De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar. 

Auto van 30 jaar of ouder
1 keer per 2 jaar dient de APK plaats te vinden

Auto van voor 1960
Uw auto hoeft niet meer naar de APK keuring

Bij eerdere keuring APK

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, kunt u op de website van de RDW uw voertuiggegevens bekijken. Daar vindt u ook de datum waarop uw APK verloopt. Voor die datum moet u uw auto dus opnieuw laten goedkeuren. Als die datum verloopt zonder dat uw auto is goedgekeurd, mag u de weg niet op.

Bij niet eerdere keuring APK

Als uw voertuig voor 1 januari 2005 voor het eerst is gekeurd, moet u jaarlijks een APK check laten uitvoeren. Als uw auto na 1 januari 2005 voor het eerst is gekeurd, is de tweede keuring pas na drie jaar verplicht. Na die tweede keuring moet uw auto elk jaar gekeurd worden.

De APK Reminder

Zes weken voordat uw APK verloopt, krijgt u van de RDW automatisch een melding. Auto Service Grubbenvorst kan u indien u dit wenst ook een reminder sturen, zodat u de keuring niet vergeet en een afspraak kunt maken met 1 van onze keurmeesters.

Uitstel van APK

Wilt u de APK check van uw voertuig uitstellen? Dat kan alleen als u uw voertuig laat uitschrijven bij de RDW. Vergeet niet dat u de weg niet meer op mag als uw auto is uitgeschreven. Logisch, dat mag óók niet als uw auto niet aan de APK- eisen voldoet of niet op tijd is gekeurd.

grote-beurt-auto

Grote beurt incl. APK vanaf €189,-

Bij een grote beurt controleren wij uw auto op meer dan 90 punten. Wij kijken o.a. of uw filters, bougies en distributieriem vervangen moeten worden en vullen uw vloeistoffen bij en resetten de service interval van uw auto.