Onderhoud aan alle automerken

Voor elk type auto geeft de fabrikant een onderhoudsschema op. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig verversen van de olie, het controleren van de remmen en het vervangen van de distributieriem.

Wij beschikken over de onderhoudsschema’s  van alle automerken. Onderhoudt u de auto volgens deze schema’s, dan gaat de auto langer mee. Zo komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan. En weet u zeker dat u veilig op weg gaat. Bij Auto Service Grubbenvorst kunt u terecht voor alle merken.

Onderhoud-auto

Wanneer heeft uw auto onderhoud nodig?

Als u een auto bezit, geldt de regel:
een kleine beurt na 15.000 kilometer of 1 jaar
een grote beurt na 30.000 kilometer of 2 jaar.

Als u in een heel nieuwe auto rijdt, dan krijgt u een melding op het dashboard als de auto toe is aan een beurt.

Auto-reparatie

Het onderhoud aan moderne auto’s kun je indelen in vier categorieën:

 • Vaste inspectie
  Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.
 • Reparatie aan slijtagedelen
  Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.
 • Tijd- of kilometergebonden vervanging
  Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de distributieriem.
 • Onvoorziene reparatie
  Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur. Maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken.

  Onderhoud volgens het boekje

  Bij Auto Service Grubbenvorst gebruiken we alleen producten en onderdelen die voldoen aan alle fabrieksspecificaties. Daarmee behoud u uw fabrieksgarantie. En moeten er onderdelen vervangen of gerepareerd worden? Dan ontvangt u vooraf altijd een prijsopgave. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

  Auto-onderhoud

  Maar ook voor grotere projecten zoals:

  • distributieriem / distributieketting vervangen
  • koppeling vervangen
  • koppakking vervangen
  • versnellingsbak revisie of vervangen

  Hiervoor hebben wij de juiste diagnose apparatuur en speciaal gereedschap in huis.

  Reparatie-auto