All-Seizoenen banden
VOOR UW AUTO

4-Seizoenen banden: het hele jaar goede prestaties

All season banden, welke ook wel all weather banden of 4-seizoenen banden genoemd worden, zijn eigenlijk een combinatie tussen zomerbanden en winterbanden. De eigenschappen welke een zomerband heeft tijdens warmere en drogere omstandigheden en een winterband heeft tijdens koudere, nattere en ijzige omstandigheden komen terug in de all season band.

Omdat in Nederland het weer wisselend is en wij niet hele strenge winters hebben kan een all season band goed van pas komen. Hierdoor kun je het hele jaar met dezelfde band rijden. Bij Auto Service Grubbenvorst adviseren we u graag over de mogelijkheden en de beste passende band voor u en uw auto!

Het profiel van de 4-seizoenen band

Het profiel van de -seizoenen banden is een mix tussen een echte zomerband en een echte winterband. Hierdoor worden van beide banden de voordelen verkregen.

De beste merken en snel gemonteerd

Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers. Je 4-seizoenen banden zijn immers het enige contact tussen jouw auto en de weg. Bij Auto Service Grubbenvorst hebben we een groot assortiment 4-seizoenen banden die we snel voor je monteren.

Voordelen

  • U hoeft niet van band te wisselen
  • U heeft geen opslagkosten
  • Betere grip dan een zomerband
  • Bestand tegen de Nederlandse winter​

Nadelen

  •  Niet bestand tegen extreme winterse omstandigheden
  • Het is een combinatie van de zomer en winterband, maar steekt nergens boven uit
  • Vier seizoenen banden tonen tekortkomingen op het gebied van zijdelingse grip en tractie in de sneeuw ​

Voor wie zijn 4-seizoenen banden geschikt?

Ondanks alle nadelen die kleven aan vier-seizoenen banden zijn ze voor een hoop automobilisten toch heel interessant. Vooral in het stadsleven kan dit soort band heel praktisch zijn. Vaak vind je hier minder ijzige en besneeuwde wegen of ze zijn al weg voordat de spits begint. Ook rijdt men in de stad minder lange afstanden met hoge snelheid, dus het rubber slijt ook minder snel.

Voor mensen die maar weinig rijden of in milde of vlakke gebieden met weinig sneeuw, kunnen 4-seizoenen banden ook een goedkoop alternatief zijn. Rij jij wel veel over besneeuwde wegen? Dan is het misschien beter om niet voor 4-seizoenen banden te kiezen.