APK, ONDERHOUD EN REPARATIE

VAN UW AUTO

Onderhoud aan alle automerken

Voor elk type auto geeft de fabrikant een onderhoudsschema op. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig verversen van de olie, het controleren van de remmen en het vervangen van de distributieriem.
Wij beschikken over de onderhoudsschema’s  van alle automerken.

Onderhoudt u de auto volgens deze schema’s, dan gaat de auto langer mee. Zo komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan. En weet u zeker dat u veilig op weg gaat. Bij Auto Service Grubbenvorst kunt u terecht voor alle automerken.

Wanneer heeft uw auto onderhoud nodig?

Voor de meeste auto’s gelden de volgende service intervallen:
een kleine beurt na 15.000 kilometer of 1 jaar.
een grote beurt na 30.000 kilometer of 2 jaar.

Als u in een heel nieuwe auto rijdt, dan krijgt u een melding op het dashboard als de auto toe is aan een beurt. Zorg ervoor dat u de voorgeschreven onderhoudstermijn niet overschrijdt, dit voorkomt onnodige schade.

Het onderhoud aan moderne auto’s kun je indelen in vier categorieën:

auto-onderhoud
 • Vaste inspectie
  Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.
 • Reparatie aan slijtagedelen
  Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.
 • Tijd- of kilometergebonden vervanging
  Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de distributieriem.
 • Onvoorziene reparatie
  Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur. Maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken.
grote-beurt-auto

Grote beurt incl. APK

Bij een grote beurt controleren wij uw auto op meer dan 90 punten. Wij kijken o.a. of uw filters, bougies en distributieriem vervangen moeten worden en vullen uw vloeistoffen bij en resetten de service interval van uw auto.  

Grote beurt

Om uw ervoor te zorgen dat uw airco optimaal blijft werken is regelmatig onderhoud nodig.

Kleine beurt

Storingen aan uw auto zijn niet alleen erg vervelend, maar kunnen ook voor extra kosten zorgen.

Olie verversen

Het profiel en rubbersamenstelling van een winterband is heel anders dan bij een zomerband.

Extra service

Zomer/winter-check: laat uw auto bij de seizoenswisselingen controleren.